header image

De Opleiding

 

Lessen en spoedopleiding

Vaak wordt 1x per week les gegeven in een blok van 2 uur. Er wordt dan les gegeven in Den Helder of Hoorn.
Bij Marisa kun je ook een spoedopleiding volgen. Voor een spoedopleiding moet je in het bezit zijn van je theorie-certificaat.
De spoedopleiding wordt in overleg met de kandidaat zodanig gepland en afgestemd, dat een zo optimaal mogelijk pakket aangeboden kan worden.

TussenTijdseToets(TTT)

Hoe ver ben ik?

Bij je rijopleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een TussenTijdseToets. De TTT wordt meestal op 3/4 van de opleiding afgelegd.
De toets is een rijtest die net als het echte examen verloopt. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen.
De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR.
De TTT is niet verplicht maar onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen dat de slaagkans door een TTT met 20% kan toenemen.
Nog een voordeel kan zijn dat je vrijstelling kan verdienen voor de bijzondere verrichtingen.
Als je deze op de juiste manier uitvoert, hoef je ze op het echte examen niet meer te doen.

Na afloop van de toets vertelt de examinator aan welke onderdelen je nog moet werken voordat je examen gaat doen.
De TTT en het rijexamen doe je ook in de auto waarin je les krijgt. Dit is de nieuwste Honda HRV Executive, voorzien van alle luxe.

Gezondheidsverklaring

Wanneer je praktijkexamen gaat doen heb je een gezondheidsverklaring nodig. Je moet lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om auto te rijden.

Je kunt dit het beste in het begin van je rijopleiding invullen, want soms moet je eerst naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR voor je praktijkexamen kunt gaan doen.

De gezondheidsverklaring kost €41,00 en kun je invullen en versturen via mijn.cbr.nl.

2toDrive (Begeleid rijden)

Ben je 16,5 jaar en wil je beginnen met rijles? Zodra je 17 jaar bent kun je je rijbewijs halen. Tot je 18e jaar moet je dan onder begeleiding rijden.
Hiervoor moet je op tijd een begeleiderspas aanvragen! Lees er meer over op www.2todrive.nl.

2toDrive


Het theorie-examen

Vanaf 16 jaar is het mogelijk om theorie-examen te doen. Het theorieexamen kost € 41,00.
Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Op www.cbr.nl kun je alle informatie over het theorie-examen vinden en zelf het examen reserveren.

CBR


Opfriscursus

Heeft u al langere tijd uw rijbewijs en voelt u zich niet meer zo zeker in het steeds drukker wordende verkeer? Dan is een opfriscursus aan te raden. Samen met de instructrice wordt gekeken welke onderdelen behandeld moeten worden. Na de opfriscursus zit u weer veilig en vertrouwd achter het stuur!

Faalangst of rijangst

Er zijn maar weinig mensen die geen zenuwen kennen voor een examen, er hangt tenslotte heel wat vanaf. Enige spanning hoeft geen nadelige gevolgen te hebben en de meesten van ons kunnen daar ook redelijk goed mee overweg zonder dat de prestatie er erg onder lijdt.

Maar voor sommigen gaat het allemaal wat verder dan alleen zenuwen. Zij hebben zoveel last van angst, dat ze niet meer in staat zijn de prestatie te leveren die er van hen verwacht wordt en in het ergste geval gaan ze de confrontatie uit de weg. In dat geval kan het zijn dat er sprake is van faalangst.

Ook kan er sprake zijn van rijangst, soms ligt er achter deze angst een nare ervaring in het verkeer of is de angst niet te verklaren. Als de angst niet over gaat onder het lessen is er nog een andere mogelijkheid. Autorijschool Marisa Vleugel werkt samen met Sonja Doornbos van Counselling Noord-Holland te Den Helder. Bij Counselling Noord-Holland kan de angst heel goed weggenomen worden, en als het nodig is kan de Counseller zelfs achterin meerijden. (Dit wordt vaak volledig of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar). Kijk voor informatie op Counselling Noord-Holland.

TOP